Cursuscode: 2020-MAA-JID

Lomir zingen yidish ( laten we Jiddisch zingen)

Cursuscode: 2020-MAA-JID

Jiddische liederen zijn prachtig, soms melancholisch, soms vrolijk en soms diep triest. Ze bestaan uit volksliedjes of op muziek gezette gedichten. Er zijn hele oude Jiddische liederen, maar ook nu nog worden er nieuwe liederen geschreven. Om deel te kunnen nemen aan deze cursus hoef je niet goed te kunnen zingen en ook kennis van de Jiddische taal is niet nodig. De liederen worden fonetisch aangeboden zodat iedereen mee kan doen. De cursus wordt gegeven door Ella Visser die al sinds haar jeugd gegrepen werd door de Jiddische muziek.

Maandag 2 maart 2020
4 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 70,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. E. (Ella) Visser
Boek: Jiddische liederen Materiaal (klik hier voor meer informatie)
Locatie: CIBAP (klik hier voor de adres gegevens)
E. (Ella) Visser
Achtergrond; Sinds mijn 12e jaar ben ik geïnteresseerd in Jiddische liederen en klezmer. Sinds 2016 heb ik les van Shura Lipovsky ( dè vertolkster van het Jiddische lied wereldwijd).Ik heb een twee- weekse cursus Jiddische taal gedaan in Brussel, 3x deelgenomen aan Jiddisch festival in Londen van het JMI afdeling zang. Ik treed zo af en toe op samen met een accordeoniste en geef workshops Jiddische liederen zingen. Verder bespeel ik verschillende instrumenten waaronder gitaar en klarinet. CV; Ik was docente Lichamelijke opvoeding en daarna docente Engels aan een middelbare school.