Cursuscode: 22032

Zweeds 1 semi-gevorderden (online cursus)

Cursuscode: 22032

Deze cursus richt zich op een ieder die een goede basis wil verwerven in het Zweeds. Na deze cursus heb je je eerste stappen gezet in het Zweeds. Je kunt je verstaanbaar maken in alledaagse situaties en hebt een basiskennis van de Zweedse grammatica en een basale woordenschat.

Er wordt in de cursus heel veel aandacht besteed aan de uitspraak, want verstaanbaarheid heeft veel meer te maken met uitspraak dan met grammatica. Dit wordt aangevuld met wat eigen commentaren, anekdotes en af en toe een recent Zweeds artikel, liedje op youtube enz.

Een deel van de cursisten heeft al Zweeds 1 gevolgd. Daarom is enige voorkennis van de Zweedse taal handig, bijvoorbeeld in de vorm van ongeveer 8-16 lessen, zelfstudie op een taalleerapp of ervaring in Zweden zelf. Als je twijfelt of je voorkennis voldoende is, dan is overleg met de docent mogelijk.

Woensdag 21 september 2022
20 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. S. (Sander) Cox
Boeken: Rivstart A1+A2 Textbok (Zweeds online), Rivstart A1+A2 Övningsbok (Zweeds online) (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Online cursus (je krijgt een link) (klik hier voor de adresgegevens)
S. (Sander) Cox
Hallo mijn naam is Sander Cox. Ik ben 33 jaar en kom uit Enter. Ik heb een uitwisselingsjaar in Zweden gedaan en later een tweede studie. In Groningen heb ik Nederlandse taal en cultuur gestudeerd en in Uppsala wiskunde en informatica. Ik vind het leuk om anderen iets te leren. Ik heb bijles gegeven tijdens mijn studententijd in Groningen en de basiscursus leraar Nederlands afgerond. Daarnaast heb ik Nederlands gegeven aan Duitse studenten die aan de Hanzehogeschool wilden gaan studeren en daarvoor een taaltoets moesten halen. Doordat ik bij elkaar ruim zes jaar in Zweden heb gewoond, is mijn Zweeds erg goed. Deze taalvaardigheid zou ik met heel veel plezier overdragen aan anderen. Een andere hobby van mij is pianospelen en daaruit voortvloeiend heb ik een paar jaar pianoles gegeven. Al met al ben ik dus veel bezig geweest met lesgeven. Een andere hobby van mij is nog bord- en kaartspellen.