Online Taal Cursussen

De live online cursussen hebben hetzelfde programma als de klassikale offline cursussen en trainingen maar vinden plaats in een virtuele lesomgeving.

Het contact met de docent en medecursisten en de sfeer van de lessen in online virtuele omgeving is vergelijkbaar met een klassikale les, behalve dat je nu lekker thuis kunt blijven.

Chinees

China is met een oppervlakte van bijna 10 miljoen km2 het grootste land van Azië. Het land heeft met 1,35 miljard mensen het grootste aantal inwoners ter wereld. Door de grote hoeveelheid industrie vormt China een belangrijke handelspartner voor vele landen waaronder Nederland. De culturele geschiedenis omvat tienduizenden jaren en het aantal oude bezienswaardigheden is ontelbaar. China oefent daarom een steeds grotere aantrekkingskracht uit op toeristen. Als je voor je werk of een vakantie kennis wilt maken met de Chinese taal, volg dan een cursus Chinees bij de Volksuniversiteit Zwolle.

Leer de Deense taal te beheersen, zodat je je in winkels en op straat kunt redden en vooral om in contact te komen met de Denen zelf. Met als uitgangspunt je in alledaagse situaties te kunnen redden, komen diverse thema’s en taalfuncties aan bod. Denk aan je kunnen voorstellen, familie, vrijetijdsactiviteiten en boodschappen doen. Vervolgens zal deze cursus ook een ontmoeting zijn met Deense gewoonten en gebruiken, waardoor je je straks extra thuis zult voelen wanneer je het land van de sprookjesverteller H.C. Andersen en het lekkere belegde ‘smørrebrød’ met eigen zintuigen gaat proeven en ontdekken.

Deens 1.2. (online cursus)

14 × op di 24 sep 2024 19:00 € 269,00

Deens 1.1. (online cursus)

14 × op di 24 sep 2024 20:30 € 269,00

Deens 2.1 (online cursus)

14 × op di 25 feb 2025 19:00 € 299,00

Deens 1.2. (online cursus)

14 × op di 25 feb 2025 20:30 € 299,00

Het Engels stamt af van de Germaanse talen die in Groot-Brittannië werden gesproken zoals die van de Angelen, Saksen en Juten. Het is door de vele Vikingen die zich er tussen 800 en 1000 vestigden, sterk beïnvloed door het Oud-Noors en na de verovering door de Normandiërs in 1066 vooral het Frans. De grammaticale structuur is Germaans, maar het vocabulaire bevat veel woorden ontleend aan het Frans en Latijn. De Engelse taal is vanaf de twintigste eeuw de invloedrijkste taal ter wereld. Dit is deels een gevolg van de Britse expansie in de 19e eeuw, maar vooral door de culturele en wetenschappelijke dominantie van de Verenigde Staten. Engels is de officiële taal van het VK en de VS, maar ook van landen als Australië, Nieuw-Zeeland en Nigeria. Bovendien is het één van de officiële talen van o.a. Canada, Ierland en Zuid-Afrika. Het wordt door veel mensen, waaronder de Nederlanders, als tweede taal gesproken en fungeert als lingua franca bij de communicatie in wetenschap, techniek en het internationale politieke en economische verkeer in de wereld. Bij de Volksuniversiteit Zwolle kun je Engels leren op verschillende niveaus.

Ongeveer 110 miljoen mensen spreken het als moedertaal, bijv. in Frankrijk, Canada (Quebec), België en Zwitserland. Daarnaast wordt het door ruim 50 miljoen mensen gebruikt als tweede taal, met name in Afrika en Zuidoost-Azië. Ondanks de opkomst van het Engels is het Frans nog altijd een belangrijke taal in het diplomatieke verkeer en van de officiële talen van de Verenigde Naties. In de "cours de langue" staat de mondelinge communicatie voorop. Met behulp van afwisselende teksten, dialogen en oefeningen, bouwt de cursist geleidelijk zijn kennis van de taal op.

Grieks

Ben je van plan om naar Griekenland te gaan? De Grieken maken graag een praatje met iedereen die Griekenlang komt bezoeken.
En de Grieken waarderen het zeer wanneer ze in hun eigen taal worden aangesproken, waardoor je optimaal kunt genieten van de Griekse gastvrijheid.
Bovendien leer je door het intensief spreken en lezen van Grieks tijdens een Cursus Grieks, ook veel over de Grieken en hun cultuur!

Indonesisch (Bahasa Indonesisch)

Het Indonesisch (Bahasa Indonesia) is de officiële taal van Indonesië. Voor bijna 30 miljoen mensen is het Bahasa Indonesia de eerste taal. Op de Indonesische eilanden worden wel 250 verschillende talen gesproken, maar overal is het Bahasa Indonesia het gemeenschappelijke communicatiemiddel. Het wordt gesproken door zo'n 150-200 miljoen mensen.

Het Indonesisch gebruikt het Latijnse schrift. In het alfabet is de uitspraak bijna altijd gelijk aan de spelling, waardoor de taal voor Nederlanders betrekkelijk eenvoudig te leren is.

Indonesisch Bahasa beginners (ONLINE)

24 × op ma 09 sep 2024 11:30 € 325,00

Indonesisch Bahasa beginners (ONLINE)

24 × op za 14 sep 2024 11:30 € 325,00

Indonesisch Bahasa conversatie 1 (ONLINE)

6 × op ma 06 jan 2025 11:30 € 81,00

Indonesisch Bahasa conversatie 1 (ONLINE)

6 × op za 11 jan 2025 11:30 € 81,00
Japans

Japans staat bekend om zijn eeuwenoude tradities en tegelijkertijd om zijn technische innovaties. Heb je belangstelling voor dit fascinerende land? Deze cursus is de uitgelezen kans om (nader) kennis te maken met de Japanse taal, met zijn bijzondere zinsopbouw en het gebruik van karakters. Je krijgt de mogelijkheid op een gestructureerde manier met de taal aan de slag te gaan en te blijven. 

Japans 1 (online Engelstalige cursus)

12 × op ma 23 sep 2024 17:00 € 224,00

Japans 2 (online Engelstalige cursus)

12 × op ma 23 sep 2024 18:30 € 224,00
Latijn

Maak kennis met de klassieker der klassiekers: het Latijn, de taal der Romeinen. In de online cursus Latijn leer je niet alleen de taal, maar ontrafel je ook de geheimen van de Romeinse cultuur.
Samen leren we Latijnse teksten te lezen en te begrijpen.

Iedereen kan Latijn leren: onze ervaren docent helpt je graag op weg.

Latijn voor gevorderden (online)

24 × op za 28 sep 2024 10:00 € 325,00

Latijn voor beginners (online)

24 × op za 28 sep 2024 11:30 € 325,00
Nederlands

Nederlands voor anderstaligen: in deze cursus leer je Nederlands in de praktijk. Met onderwerpen uit het dagelijks leven zoals boodschappen, werk, school, reizen, gezondheid... Je leert lezen (een brief of de krant), een formulier invullen, schrijven, telefoneren en spreken. De belangrijkste grammatica komt ook aan bod.

Dutch for starters: in this course you will learn the basics of the Dutch language. All you need in daily practice as school, work, shopping, health, travelling etc. You will learn the most important grammar and words. 

Beeldtaal in het Nederlands voor gevorderde...

12 × op ma 23 sep 2024 20:00 € 224,00
Noors

Kan du Norsk?
Nog niet? Heb je interesse in Noorwegen en wil je je de Noorse taal op eenvoudige wijze machtig maken? Dan is een cursus Noors aan de Volksuniversiteit Zwolle iets voor jou! 

Noorwegen is het land van hoge bergen en diepe fjorden. Door de prachtige natuur en de rust van het leven, is Noorwegen voor velen het perfecte vakantieland. De laatste jaren zijn ook veel Nederlanders naar Noorwegen vertrokken om daar permanent te gaan wonen en werken. 

Noors 1

20 × op ma 07 okt 2024 19:00 € 346,00

Noors 2

20 × op ma 07 okt 2024 20:30 € 346,00

Ontdek Noors (online cursus)

5 × op do 10 okt 2024 19:00 € 66,00
Portugees

Heb je vrienden of familie in Portugal wonen? Of gaat je er op vakantie om te genieten van het warme klimaat, de zee en de natuur? Volg dan nu een cursus Portugees en maak jezelf de taal eigen. Doordat Portugal in het verleden veel delen van de wereld heeft veroverd is Portugees niet alleen de officiële taal van Portugal maar ook van meerdere Afrikaanse landen en van Brazilië, hoewel de uitspraak en de grammatica wel verschilt bij Brazilianen. Portugees leren is daarom ook heel handig wanneer je bijvoorbeeld naar Mozambique of Angola op vakantie of op zakenreis gaat. Schrijf je daarom vandaag nog in voor een cursus Portugees aan de Volksuniversiteit Zwolle.

1 op 1 Portugees (10 online lessen)

10 × op do 26 sep 2024 19:00 € 595,00

De grootste taal van Europa leren? Schrijf je in voor een cursus Russisch aan de Volksuniversiteit. Voor beginners en gevorderden. Ongeveer 145 miljoen mensen hebben Russisch als moedertaal. Het is de officiële taal van Rusland, maar ook buiten Rusland wordt deze taal veel gesproken, zoals bijvoorbeeld in Estland, Letland en Litouwen. Hoewel men zich in Rusland steeds meer verstaanbaar kan maken in het Engels, wordt het zeer gewaardeerd als je een gesprek kan voeren in het Russisch. Een taalcursus Russisch kan goed van pas komen wanneer je voor werk, studie of vakantie naar Rusland afreist.

1 op 1 Russisch (10 lessen online)

10 × op wo 25 sep 2024 19:00 € 595,00
Spaans

Blijf lekker thuis en volg live één van onze Spaanse cursussen of trainingen in een interactieve online groepscursus.

De live online cursussen hebben hetzelfde programma als de klassikale offline cursussen en trainingen maar vinden plaats in een virtuele lesomgeving. Het contact met de docent en medecursisten en de sfeer van de lessen in online virtuele omgeving is vergelijkbaar met een klassikale les, behalve dat je nu lekker thuis kunt blijven. 

Klik snel door en zie welke Spaanse cursussen en trainingen er al online aangeboden worden!

Turkije is een prachtig land dat zowel Europese als Aziatische invloeden kent. Het klimaat is er zacht, de mensen zijn gastvrij en de Turkse keuken is erg verfijnd. Niet verwonderlijk dat grote groepen Nederlanders jaarlijks naar Turkije afreizen voor zaken of vakantie. Wil jij ook in het Turks leren communiceren? Kies dan voor de cursus Turks van de Volksuniversiteit Zwolle. Tijdens de cursus Turks leer je op een zeer praktische wijze Turks spreken, verstaan, lezen en schrijven. Na afloop kun je eenvoudige gesprekken in het Turks voeren en een gedegen kennis hebben van de Turkse taal en grammatica.

Pratar du svenska? Nog niet? Heb je interesse in Zweden en wil je je de Zweedse taal op eenvoudige wijze machtig maken? Dan is een cursus Zweeds aan de Volksuniversiteit Zwolle iets voor jou! Zweden is namelijk een prachtig land dat als bestemming zowel populair is bij toeristen als bij zakenlieden. De Zweedse taal is een taal die gebruikmaakt van zogenaamde toonaccenten, waardoor het belangrijk is dat je de juiste uitspraak hanteert. 

Zweeds 1 (online cursus)

24 × op wo 25 sep 2024 18:30 € 352,00