Volksuniversiteit Zwolle

Bestellijst

Geen bestellingen

Ontwikkeling & creativiteit

Volksuniversiteit Zwolle is de plek om je verder te ontwikkelen. Op creatief gebied met bijvoorbeeld een leuke tekencursus, met een cursus om je juist op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen in de richting die jij wilt of om slimmer met je maandelijks budget te leren omgaan. Bij ons leer je de kneepjes van het vak. 

Als je behoefte hebt aan meer zelfvertrouwen, kennis van digitale communicatie of duidelijker wilt communiceren zodat je je zekerder voelt in je werk of op persoonlijk vlak, dan zit je bij ons ook goed! We bieden namelijk diverse cursussen en workshops aan, die zullen helpen in jouw persoonlijke ontwikkeling.
Echt iedereen kan creatief bezig zijn, of je nou voor de eerste keer een penseel oppakt of al redelijk gedreven bent met je naaimachine. De Volksuniversiteit Zwolle biedt een divers aanbod creatieve workshops aan.

 

Als je behoefte hebt aan meer zelfvertrouwen, kennis van digitale communicatie of duidelijker wilt communiceren zodat je je zekerder voelt in je werk of op persoonlijk vlak, dan zit je bij ons ook goed! We bieden namelijk diverse cursussen en workshops aan, die zullen helpen in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Oplossingsgericht werken en coachen is simpel, maar nog niet zo eenvoudig. Het is een zeer doelgerichte vorm van samenwerken. Wil je weten hoe je maximaal resultaat kunt bereiken met minimale inspanningen, dan ben je van harte welkom bij onze cursussen en workshops op de Volksuniversiteit Zwolle.

Lees meer

Lijkt je het leuk om na te denken over moeilijke thema’s of ethische vraagstukken? Probeer dan een cursus filosofie waar spits en speels getracht wordt om zaken zoals geluk, de Grieken en Romeinen, de aarde, de zin van het leven en de vier windstreken te doorgronden. Lijkt het je leuk om hiermee bezig te zijn? Schrijf je dan nu in voor een van de filosofie cursussen van de Volksuniversiteit Zwolle.

Trailer :
https://www.youtube.com/watch?v=7trVjl9B6Kc&t=5s

Lees meer
Binnenkort: Filosofie
Gnosis: naar het hart van de fil... 12 x op Ma. 26-09-2022 19:00 - 21:00

Deze cursus bestaat uit presentaties waar je blij van wordt. Ze neemt je mee naar de wereld van Europese kennisclusters. Centraal staan video’s waarin de onderzoeksprojecten laten zien hoe zij de maatschappelijke uitdagingen aangaan.

Laat je zich verbazen. Raak geïnspireerd. Neem deel aan deze boodschap van hoop. En ervaar hoe onze toekomst eruit gaat zien

Lees meer
Binnenkort: Maatschappij
Beleggen, de zin en onzin 4 x op Ma. 19-09-2022 19:00 - 20:30

Lijkt je het leuk om meer te begrijpen van muziek? Vind je het als zanger/zangeres, zangleerling of koorlid fijn om te weten waar de muziek over gaat? Om beter te kunnen begrijpen wat je zingt?

Lijkt het je leuk om hiermee bezig te zijn? Schrijf je dan nu in voor een van de muziek cursussen van de Volksuniversiteit Zwolle.

Lees meer

Heb je altijd al je eigen kleding, tas, kussenovertrek etc. willen maken of een bestaand kledingstuk willen restylen, maar je weet niet hoe je moet beginnen? Kom dan naar de naailessen van de Volksuniversiteit Zwolle. Je kunt op elk niveau instappen: beginner, wel of geen ervaring. Je werkt aan je eigen project onder persoonlijke begeleiding.

  • Je leert patronen lezen en patronen veranderen
  • Je leert patronen op stof leggen
  • Je leert omgaan met de naaimachine en indien nodig de lockmachine
  • Loop je vast bij de beschrijving van een patroon of bij een bepaalde techniek, dan wordt je daarbij geholpen.
Lees meer

Wil je bewust je relaties verbeteren door beter te communiceren? 
Zelfs de relatie met jezelf kun je hierdoor veel meer kwaliteit geven. De persoonlijke groei die je met NLP kunt kunt bereiken kan je leven zoveel waardevoller maken!

NLP is doeltreffend, beproefd en betrouwbaar.
In het bedrijfsleven, gezondheidszorg, sport, onderwijs en privé relaties gebruiken we NLP om talenten te ontwikkelen.

Met NLP kun je je denkwijze (Neuro) aanpassen.
Je doet dat door je woorden en communciatie (Linguïstisch) meer waarde te geven. 
Je leert stap voor stap je om je doelen in je leven helder te krijgen door je eigen manieren van doen en hoe je reageert op anderen te verbeteren (Programmeren).

Lees meer
Binnenkort: Persoonlijke groei met NLP
NLP vervolgcursus - Met je ongek... 10 x op Ma. 09-01-2023 19:00 - 22:00

Wie schrijft, die blijft… 
Ben je gedichten of verhalen aan het schrijven, aan het solliciteren, wil je jezelf (nog) beter leren kennen of ben je benieuwd wat schrijven voor je kan betekenen? 
Ga dan de cursus  ‘Train je schrijfspieren!’ volgen. In deze cursus ga je creatief schrijven, een lossere pols creëren en plezier krijgen in het schrijven. Met de vele schrijfoefeningen en de begeleiding kom je dichter bij je eigen stem. 
Na afloop kun je soepeler schrijven, origineler solliciteren, van je hoofd naar je hart gaan, stappen zetten naar je verhaal of autobiografie, kwesties in jezelf ophelderen, helen, creatiever in het leven staan. 

Schrijfervaring is niet nodig, wel voldoende beheersing van het Nederlands.

Lees meer

Altijd al je eigen sieraden willen leren maken? Dit is je kans, bij de Volksuniversiteit Zwolle kun je nu onder begeleiding van een professional alles leren over het maken van persoonlijke sieraden van puur zilver. 

Altijd al meer willen leren over zilverbewerken? Dit is je kans, bij de Volksuniversiteit Zwolle kun je nu onder begeleiding van een professional alles leren over het maken van sieraden.

Tijdens deze workshops leer je in praktijklessen hoe je diverse soorten sieraden kunt maken. 

Kijk snel verder voor ons volledige aanbod workshops en curussen. 

Lees meer
Binnenkort: Sieraden maken
Sieraden maken van zilverklei 3 x op Ma. 19-09-2022 19:00 - 22:00

Wil je graag een beeld vastleggen op papier? Dit kan! Bijvoorbeeld door te tekenen of schilderen. Wil je graag jouw techniek verbeteren? Volg een tekencursus bij Volksuniversiteit Zwolle. 
Denk jij dat je niet kunt tekenen? Onze tekencursussen bewijzen het tegendeel! Ook jij kunt het leren, zelfs als je nog nooit houtskool of een potlood hebt vastgehouden. En ben je wél al wat verder op weg, dan kun je oefenen met nieuwe tekentechnieken en -stijlen. 

Lees meer
Binnenkort: Tekenen
Tekenen voor beginners 12 x op Ma. 19-09-2022 19:00 - 20:30
Tekenen voor gevorderden 12 x op Ma. 09-01-2023 19:00 - 20:30

Hoe krijg je een luisterend oor voor wat je hebt meegemaakt, voor je herinneringen of fantasieën? Leer om geloofwaardig over te komen, hoe wonderlijk je verhaal misschien ook is. Ontdek hoe een goede vertelling op te bouwen, de werking van lichaamstaal en het denken in beelden.

In de vertelcursus van Jan Swagerman komt dat aan de orde en je leert er door middel van praktische oefeningen hoe de aandacht van je luisteraars vast te houden.

Lees meer
Binnenkort: Vertellen
Leren verhalen vertellen 4 x op Ma. 19-09-2022 19:00 - 20:30

Leer gezond bewegen en word fit met yoga. Deze yogalessen leren je binnen jouw grenzen te bewegen en op een veilige gezonde manier deze grenzen te verleggen.

Leer je lichaam kennen en vind rust en ontspanning in bewegen. 

Lees meer