Volksuniversiteit Zwolle

Bestellijst

Geen bestellingen

Filosofie

Lijkt je het leuk om na te denken over moeilijke thema’s of ethische vraagstukken? Probeer dan een cursus filosofie waar spits en speels getracht wordt om zaken zoals geluk, de Grieken en Romeinen, de aarde, de zin van het leven en de vier windstreken te doorgronden. Lijkt het je leuk om hiermee bezig te zijn? Schrijf je dan nu in voor een van de filosofie cursussen van de Volksuniversiteit Zwolle.

Trailer :
https://www.youtube.com/watch?v=7trVjl9B6Kc&t=5s

Gnosis: naar het hart van de filosofie

De cursus beoogt de cursisten in te leiden in de gnostieke wijsbegeerte aan de hand van uiteenlopende klassieke geschriften en kunstzinnige uitingen.

Als een stroom van liefde en wijsheid licht de gnosis op in de geschiedenis van de mensheid.

In de cursus Gnosis, naar het hart van de filosofie worden de universele kenmerken van de gnostieke wijsbegeerte belicht aan de hand van oorspronkelijke teksten en creaties. Na een algemene introductie start de cyclus in het oosten met de wijsheid van de Tao Teh King en van de Bhagavad Gita. Vervolgens wordt het gnostieke karakter belicht van Parzival, de Divina ComediaDe koopman van VenetiëFaust, de filosofie van Kant, Schopenhauer en Spinoza, de schilderkunst van Rembrandt en tenslotte de Zauberflöte van Mozart.

Meer informatie
Maandag 26 september 2022
12 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 290,00
Dhr. (Johan) van der Cammen
19:00 - 21:00
Locatie: CIBAP (klik hier voor de adresgegevens)