Volksuniversiteit Zwolle

Bestellijst

Geen bestellingen

Filosofie

Lijkt je het leuk om na te denken over moeilijke thema’s of ethische vraagstukken? Probeer dan een cursus filosofie waar spits en speels getracht wordt om zaken zoals geluk, de Grieken en Romeinen, de aarde, de zin van het leven en de vier windstreken te doorgronden. Lijkt het je leuk om hiermee bezig te zijn? Schrijf je dan nu in voor een van de filosofie cursussen van de Volksuniversiteit Zwolle.

Trailer :
https://www.youtube.com/watch?v=7trVjl9B6Kc&t=5s

Gnosis: naar het hart van de filosofie

Sinds het beschikbaar komen, eind vorige eeuw, van de vertalingen van de Nag Hammadi geschriften, waaronder de evangeliën van Thomas, van Filippus en van de Waarheid, mogen publicaties over de gnosis - de kennis van het hart - zich verheugen in een levendige belangstelling. Maar de bibliotheek van Nag Hammadi is zeker niet onze enige bewaard gebleven bron van gnostieke wijsheid. Vanaf Socrates tot op de huidige dag zijn er steeds mensen geweest die werden geïnspireerd door de gnosis en ervan getuigden. 

Een aantal hiervan worden dit cursusjaar behandeld. Daarvoor is een selectie gemaakt uit de achttiendelige cursus "Van wijsheidsstromingen naar innerlijke wijsheid - De weg van de gnosis"

 

Trailer :
https://www.youtube.com/watch?v=7trVjl9B6Kc&t=5s

 


 

Meer informatie
Maandag 4 oktober 2021
12 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 275,00
Dhr. (Johan) van der Cammen
19:00 - 21:00
Locatie: CIBAP (klik hier voor de adresgegevens)