Volksuniversiteit Zwolle

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22070

Duits voor beginners

Duits voor beginners
Cursuscode: 22070

In deze cursus komen alle aspecten aan bod die je nodig hebt om de Duitse taal eigen te maken. Er is aandacht voor gespreksvaardigheid, woordkennis en grammatica. Gemiddeld besteed je zo’n 30 minuten per week aan de voorbereiding van de Duitse lessen. 

Er wordt gewerkt met de allernieuwste uitgave van een cursus- en oefenboek indien mogelijk digital ondersteund. De details zullen online bekend worden gemaakt in augustus. 

 

Maandag 19 september 2022
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 362,00
Mw. (Astrid) Olijdam
19:00 - 20:30
Locatie: CIBAP (klik hier voor de adresgegevens)
(Astrid) Olijdam
(Astrid) Olijdam
Astrid is docente Duits op een middelbare school en geeft daar les aan verschillende klassen en niveaus. Toen ze als meisje van 14 zelf voor het eerst Duits kreeg was ze meteen verkocht en vastbesloten om de taal zelf te leren. Zo gezegd, zo gedaan: ze heeft de lerarenopleiding Duits (Bachelor en Master) gedaan aan de Hogeschool Utrecht en tussendoor een paar maanden gestudeerd en stagegelopen in Wenen, Oostenrijk. Naast de taal zelf is Astrid erg geïnteresseerd in de Duitse cultuur en de mensen die de taal spreken. In 2019 kwam haar affiniteit met het Duits mooi samen met een nieuw ontdekte passie, namelijk zingen. Duitsland speelt immers al sinds jaar en dag een belangrijke rol in de ontwikkeling van de muziek en zo werd de cirkel weer rond. Om een taal te leren, vindt Astrid het belangrijk dat iedereen zich in de les veilig genoeg voelt om zich te uiten en om hulp te vragen. Het doel van elke les is dan ook dat elke deelnemer zijn eigen doelen op een gemoedelijke manier kan behalen. Duits leren doen we samen.