Volksuniversiteit Zwolle
Cursuscode: DUI002

Duits voor gevorderden

Duits voor gevorderden
Cursuscode: DUI002

Het niveau waarop de lessen zullen worden afgestemd is afhankelijk van de groep. In de praktijk komt het neer op ERK-niveau A1-B1. De 24 lessen van 1,5 uur zijn in blokken opgebouwd. Algemeen, lezen, schrijven, luisteren/spreken en tot slot thema's met daarin een (vrijwillige) presentatie van de cursist. Er zal aanvankelijk hoofdzakelijk nog Nederlands gesproken worden maar gedurende de cursus in toenemende mate over worden gegaan naar het Duits.

Naast een herhaling van de basisgrammatica zal met name aandacht zijn voor de woordenschat door gebruikmaking van een oefenboek. Dit boek is vooral een huiswerkboek en zal aan het begin van de cursus gezamenlijk worden besteld.

De afzonderlijke lessen zullen daar waar het kan op actuele thema's worden afgestemd.

Maandag 24 september 2018
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 310,00
Dhr. A.J. (Arjo) Schreuder
20:30 - 22:00
Locatie: CIBAP (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
A.J. (Arjo) Schreuder
A.J. (Arjo) Schreuder
Arjo Schreuder is eigenlijk nog maar kort docent bij de VU en is zeer "begeistert" van de Duitse taal en Duitsland in het algemeen. Hij heeft naast meerdere (bouw)technische opleidingen zijn Duits ERK C2 niveau behaald bij het Goethe Instituut te Amsterdam. In het dagelijkse leven is hij werkzaam bij een van oorsprong Duits bedrijf dat actief is in de bouw. Hij fungeert daar als technisch adviseur van bouwfysische onderdelen in betonconstructies.