Volksuniversiteit Zwolle

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22005

Zweeds 2

Zweeds 2
Cursuscode: 22005

In combinatie met de onderwerpen zal er verder op de grammatica worden ingegaan (o.a. met nieuwe grammatica als rangtelwoorden, bijvoeglijke naamwoorden, bijwoorden). 
De uitspraak, woordenschat en schrijfvaardigheid worden uitgebreid en worden net als bij Zweeds 1 geoefend met opdrachten en spelletjes. Cultuur is een onderdeel van de cursus. 
En in overleg kunnen we naar een film of documentaire kijken.

Maandag 19 september 2022
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 362,00
Mw. I.R. (Ingeborg) Kroon
Boeken: Zweeds - Rivstart textbok A1/A2, Zweeds - Rivstart övningsbok (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: CIBAP (klik hier voor de adresgegevens)
I.R. (Ingeborg) Kroon
I.R. (Ingeborg) Kroon
Mijn naam is Ingeborg Kroon. Rond mijn veertiende keek ik vaak naar Zweedse jeugdseries op televisie. Ik vond de taal zo mooi klinken, dat ik besloot om ‘later ooit een keer’ Zweeds te leren. Vanaf die tijd ging ik me steeds meer gaan bezighouden met de Zweedse taal en cultuur. Ik ben na de havo een studie aan de Vertaalacademie Maastricht gaan volgen, met als hoofdtaal Frans. Daarna heb ik ook een studie Scandinavische Talen en Culturen gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na mijn afstuderen in 2008 werk ik als Scandinaviste. De eerste paar jaar heb ik als vertaler gewerkt en sinds 2008 werk ik periodes aan projecten aan de Rijksuniversiteit in Groningen en geef ik cursussen Zweeds. Aan de universiteit heb ik o.a. samen met een collega een bibliografie samengesteld over Zweedstalige literatuur in Nederlandse vertaling. Deze bibliografie is eind 2013 gepubliceerd. Het geven van cursussen is ongeveer drie jaar geleden geïntensiveerd waardoor ik nu privécursussen geef, cursussen via skype, internetcursussen begeleid en cursussen voor cursus- en taalinstituten verzorg. Sinds 2010 geef ik met heel veel plezier de cursussen Zweeds aan de Volksuniversiteit in Zwolle.