Volksuniversiteit Zwolle

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22006

Zweeds 3/4

Zweeds 3/4
Cursuscode: 22006

Zweeds 3 / 4 is een combinatiecursus voor cursisten die afgelopen seizoen Zweeds 2 en Zweeds 3 hebben gevolgd. Alle deelnemers van toen zijn tot hoofdstuk 10 gekomen.

Daarom zullen we zullen starten met Rivstart a1/a2 in hoofdstuk 11, een hoofdstuk dat gaat over nieuwe contacten leggen. Andere onderwerpen die in hoofdstukken naar voren komen zijn onder andere eten en drinken en typisch Zweedse leefgewoontes.

Net als bij de andere cursussen Zweeds zal de grammatica verder worden behandeld (bijvoorbeeld bijzinnen, indirecte rede en uitroepszinnen). We zullen ook oefenen met opdrachten en spelletjes. Cultuur komt ook in deze cursus weer aan bod. We kunnen in overleg naar een Zweedse serie of programma kijken of naar Zweedse muziek luisteren.

Maandag 19 september 2022
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 362,00
Mw. I.R. (Ingeborg) Kroon
Boeken: Zweeds - Rivstart textbok A1/A2, Zweeds - Rivstart övningsbok (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 22:00
Locatie: CIBAP (klik hier voor de adresgegevens)
I.R. (Ingeborg) Kroon
I.R. (Ingeborg) Kroon
Mijn naam is Ingeborg Kroon. Rond mijn veertiende keek ik vaak naar Zweedse jeugdseries op televisie. Ik vond de taal zo mooi klinken, dat ik besloot om ‘later ooit een keer’ Zweeds te leren. Vanaf die tijd ging ik me steeds meer gaan bezighouden met de Zweedse taal en cultuur. Ik ben na de havo een studie aan de Vertaalacademie Maastricht gaan volgen, met als hoofdtaal Frans. Daarna heb ik ook een studie Scandinavische Talen en Culturen gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na mijn afstuderen in 2008 werk ik als Scandinaviste. De eerste paar jaar heb ik als vertaler gewerkt en sinds 2008 werk ik periodes aan projecten aan de Rijksuniversiteit in Groningen en geef ik cursussen Zweeds. Aan de universiteit heb ik o.a. samen met een collega een bibliografie samengesteld over Zweedstalige literatuur in Nederlandse vertaling. Deze bibliografie is eind 2013 gepubliceerd. Het geven van cursussen is ongeveer drie jaar geleden geïntensiveerd waardoor ik nu privécursussen geef, cursussen via skype, internetcursussen begeleid en cursussen voor cursus- en taalinstituten verzorg. Sinds 2010 geef ik met heel veel plezier de cursussen Zweeds aan de Volksuniversiteit in Zwolle.