Cursuscode: PIR001

Piraten, Kapers en hun erfenis

Cursuscode: PIR001

In deze lezing volgen we het boeiende verhaal van piraten, kapers en hun erfenis. En met name dit laatste is meer dan verrassend en geeft een prachtig beeld van de 17e, 18e en 19e eeuw aan de hand van liefdesbrieven, kinderbrieven, scheepspapieren, reclamefolders, ja zelfs zaad van planten en bladmuziek. Kortom: te veel om op te noemen.

De KRO heeft destijds aandacht hieraan geschonken in het programma “Brieven Boven Water”.

Uitgeverij WalburgPers te Zutphen heeft veel aandacht geschonken aan deze bijzonder geschiedenis met de publicaties:
Andries van Pallandt van Eerde. Belevenissen van een 19e-eeuwse klokkenluider.’ (2015), en de serie Sailing Letters Journaal (2013).

Aan beide publicaties heeft Siem van Eeten meegewerkt. Daarnaast verscheen van zijn hand het artikel ‘The captured Nobleman’ in het culturele magazine ‘Transactions de la société Guernesiaise’ (2015).
In Frankrijk werd zijn artikel ‘Les Sailing Letters’, un trésor international oublié dans les archives nationales à Londres, gepubliceerd in het vakblad voor martiem historici : Chronique d’Histoire maritime (2016).

Maandag 25 februari 2019
1 lezing van 3 uur aanvangstijd 19:00
Dhr. (Siem) Van Eeten
Locatie: CIBAP (klik hier voor de adres gegevens)